torstai 9. huhtikuuta 2015

Kevät keikkuen kiirettä pitää

Kokonainen kuukausi hurahti ja ei mitään postattavaa?

Hieman on kiirettä pitänyt kotirintamalla ja pikkuisen ollaan treenailtukin. Salsa on tehnyt vähän tokoa, tunnari ei vaan ota onnistuakseen muut liikkeet ok. Kaukoja olen vähät yrittänyt hioa.

Tosin viime treeneissä tuli takapakkia kun viereiseltä kentältä ampaisi villakoirauros kesken meidän treenin kentälle. Salsa otti siitä nokkiinsa ja lähti jahtaamaan sitä enkä meinannut saada tilannetta haltuun. Koira oli lähinnä vaan karkureissulla, ei päälle käymässä lainkaan mutta Salsa koki sen kuitenkin uhkana. Harmittaa kun ohitukset on jo meneet jonkun aikaa paremmin, jopa kun Rumba ja Nacho on mukana. Nyt Salsa on taas hermostuneempi, kyttäilee että mistä joku kohta ampaisee. Sen on hieman vaikea luottaa.

Minunkin koirapelko vaan pahenee ja se hieman painaa mieltä maahan. Katsoin parhaaksi jäädä pois hakutreeneistä vaikka paikkaa tarjottiin, siellä on kuitenkin isoja voimakasluonteisia koiria, jotka tietenkin tiedän kilteiksi mutta tällä hetkellä en vaan pysty olemaan paras mahdollinen maalimies niille. No, tämä oli vaan osasyy, tietenkään aikaa ei ole juuri nyt ihan mielettömästi ylimääräistä.

Agilitysta...
Rumba on päässyt pari kertaa aksailemaan. Kyllä siitä vielä tykki tehdään. Vaikea on vaan muistaa kuinka vähän se vielä osaa - sehän näyttääkin ihan Salsalta nykyään. Toisaalta pitää myös muistaa ettei sitä kannata ohjata kuten Nachoa - nenästä vetämällä joka esteelle. Pikku hiljaa hyvä tulee, alkeiskurssi alkaa viikon päästä ja luustokuvien jälkeen vasta aloitetaan oikeat treenit.
Salsa on kisannut muutaman kerran mutta nollia ei vielä kakkosista ole tippunut. Janakkalassa Salsa sijoittui yhdellä radalla kakkoseksi vitostuloksella, että kyllä siitävauhtia löytyy ja tulosta tulee jos ohjaus on kohdillaan.

Juoksuista...
Tämä kahden nartun ja yhden leikkaamattoman uroksen yhdistelmä ei tällä hetkellä tunnu mitenkään super onnistuneelta. Juuri kun Rumban juoksu loppui alkaa Salsalla. Nacho saikin sitten olla kokonaista kolme päivää rauhassa kotona. Nyt se ei taas pysty rauhoittumaan vaan ravaa edestakaisin. Rumba vaan juoksi sitä pakoon kun se roikkui takalistossa kiinni, Salsa taas kurmuuttaa ihan toden teolla, pelkään että kohta tulee ihan oikea pipi. Kukaan muu perheessä ei ole Nachon kastroimisen kannalla, ja toki onhan se leikkauksessa aina riskinsä ja lisäksi Nacho vanhenee koko ajan.

Ruokailusta...
Kävin tänään tankkaamassa koiraruokavarastot M&M:ssä. Salsa ja Rumba syö nyt samaa ruokaa, Brit Premiumin lammas-riisiä. Se näyttäisi sopivan Salsalle hyvin, on hyvässä lihassa, eikä järsi tassuja enää yhtään. Lisäksi ostin tarjouksesta pussin Canagania, se on laadukasta ja sopii Salsalle - mutta pirun kallista. Kuivaruuan lisäksi annan edelleen poroa, lohta silloin tällöin, kanamunia (ylläri!), kaurapuuroa joskus, maksaa kerran pari kuukaudessa.

Salsan hyvästä kunnosta puheenollen, ihmettelin tässä viikko pari takaperin kun Rumba on niin laiha. Well well, huomasin sitten että Salsa imuroi oman ruokansa ihan järkyttävää vauhtia ja ajaa Rumban pois kupiltaan. Eipä siinä ole pennulla paljon sanomista kun äippä jyrää. Niinpä vaihdoin kuppeja, Salsa syö nyt Rumban ahmintakupista ja Rumba tavallisesta.

Nacho on myös liian laihassa kunnossa. Sille ei aina maistu ruoka joten se jättää viikossa useamman aterian väliin. Ostin sille Royal Canin exigent ruokaa. Se kun ei raakoja syö eikä myöskään mitä tahansa nappulaa, RC on aina maistunut ja sopinut sille. Nacholla alkaa olla jo vähän vanhan koiran maneereja, aamukankeutta ja tiettyjä omia juttuja, jotka ovat sinänsä aika hellyyttäviä ja joskus ärsyttäviä mutta myös ikävä jokapäiväinen muistutus siitä että aikamme yhdessä on rajallinen ja niin äärettömän lyhyt.

Pikkuisen on mollivoittoiset tunnelmat nyt näemmä - johtunee myös flunssasta jota yhdessä pikku-kepon kanssa podemme. Kyll se taas tästä kun päästään ulos ja lenkkeilemään sekä treenailemaan. Juuri kun pääsin vauhtiin kuntoremontin tekniikkatreenien kanssa piti lopettaa lenssun takia, se ottaa kovasti tämmöisen suorittajan luonnon päälle.

1 kommentti:

  1. No kylläpäs teillä sattuu ja tapahtuu treenirintamalla! Ikäviä Salsalle noi kohti tulevat piskit. Vieläkös se ukkeli asustelee siellä sen rotikkansa kanssa?
    Pitää poiketa joku kaunis päivä siellä teidän huudeilla tässä keväällä! Rapsutukset koirille!

    VastaaPoista