maanantai 18. elokuuta 2014

Sittenkin hakukoira! Ja pikku-paimen!

Käytiin Salsan kanssa eilen hakumetsässä toteamassa että haku on edelleen kivaa. Salsa on aika fiiliksissä kaikesta treenaamisesta juuri nyt, intoa piisaa ja se korvaa aika kivasti unohtuneet taidot.
Eilisen treenin halusin tehdä mahdollisimman helppona ja hauskana. Maalimiehet lähtivät leiristä radalle koiraa leuluilla hetsaten ja Salsa syttyi siitä ihan kivasti. Kehuin sitä paljon ja odoteltiin hetken että molarit pääsevät piiloihin. Tehtiin vain kolme pistoa, kaikkiin ääniavut vielä lisäksi ja suorat palkat raivokkaan leikkimisen muodossa. Ihan huippua sanoin Salsa. Lisää tätä. Koiran intoa oli hauska katsella. Jos päästään tänä syksynä vielä jonkun verran treenaamaan ei ruveta säätämään mitään tekniikkaa vaan tehdään vaan lisää vauhtia ja intoa ja pistojen suoruutta. Katsotaan miten ohjaajan kunto kestää.

Sitten pakollisiin pentujuttuihin...
Kadoneen vessaharjan mysteeri selvisi. Ainakin osittain. Tulin yhtenä päivänä viime viikolla kotiin, uusi vessaharja kauppakassissa. Mutta katsos - vanha oli ilmestynyt koiranpedille, hyvin pureskeltuna. Heitin sen roskiin ja otin uuden käyttöön.  Tänään kun tulin kotiin oli uusi pureskeltu ihan tuusannuuskaksi. En ottanut siitä kuvaa.

Pentu kasvaa ja kehittyy ja oppii uusia taitoja. Se osaa jo kulkea yläkerran rappuset ja odottaa ruokakupilla lupaa - yhdessä isojen kanssa. 
Samoihin aikoihin syntyneet, tai siis kuoriutuneet, kananpojat alkavat olla jo aika isoja ja kehittyy niillekin uusia taitoja. Toinen pienistä kanoista oli pusertanut pienen pienen munan. Kuvassa täysikasvuisen kanan munan vieressä. Söpöä!


Kukonpojat ovat aika taitavia kiipeilemään nekin. Tuon tuosta ne patsastelevat pihalla aitauksen ulkopuolella. Siinäpä mustavalkoisille vähän puuhaa.

Pitkäkoipipentu tuijottaa kukonpoikia

Sitten se yrittää ajaa ne puskasta

Jos menee tälleen matalaksi ja tuijottaa niin liikkuisko ne paremmin?

Mamma tuli apuun ja saatiin pikku-kukot takaisin kotikanalaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti