perjantai 12. joulukuuta 2014

Sukupuolijakauman tasaus

Blogin päivitykseen tuli pieni tauko kun perheemme täydentyi pikku-kepolla 30.11. Nyt meitä on sitten kolme poikaa ja kolme tyttöä, oikea suurperhe! Toistaiseksi vain Salsa ja Rumba ovat päässeet tutustumaan vauvaan koska Nacho on edelleen juoksuevakossa Hangossa. Se oli välillä kotona mutta tilanne kävi sietämättömäksi kun se ei jättänyt Salsaa hetkeksikään rauhaan.

Koirat ovat varovaisen kiinnostuneita pienestä tulokkaasta, ne haluavat haistella mutta eipä tuo hirvittävän erikoinen kaveri heidän mielestä näytä olevan. Onneksi Rumbakin on jo niin iso että uskoo kun sanotaan eikä koko aikaa hypi pitkin seiniä. Odottakaas vaan kun vauva lähtee liikkeelle. Hän kasvaa varmaa kuvittelemaan että on koira itsekin kun tuossa lattialla niiden kanssa sitten pyörii.

Täysin treenaamatta ei toki ole oltu. Minäkin olen päässyt jo tekemään pientä lenkkiä koirien kanssa ja Rumban remmilenkkeilytaidot ovat kehittyneet huimasti. Autot vielä kiinnostaa meidän tiellä, asfaltilla niistä ei lähde yhtään yhtä hauska ääni joten kaupinkiolosuhteisa ne eivät saa kuin harvoin pamiennusreaktion aikaan. Aika näyttää tuleeko siitä koskaan yhtä autovarmaa kuin Salsa joka jolkottelee lenkillä vapaana normaalisti.

Isäntä on aktivoitunut agilityn saralla ja lupaillut että Salsa pääsee kisaamaan kunhan lisenssit uusitaan vuodelle 2015. Vain yhdet aksatreenit jäivät väliin kaksi päivää vauvan syntymän jälkeen ja ahkerasti ovat käyneet hallilla myös omatoimitreenaamassa. Rumbakin kuulemma osaa jo jotain - en usko ennenkun näen omin silmin. Hurjan nopea se on ja sen motoriikka on kehittynyt Salsa perässä pysyessä vähän nopeammin kuin Salsalla aikoinaan. Spurteissa se pysyy jo emän vaudissa, mutta kestävyys ei toki ole ihan samaa luokkaa.

Loppuvuosi onkin hiljaiseloa oman perheen kesken ja valmistaudutaan joulunviettoon.

2 kommenttia: