maanantai 9. toukokuuta 2011

Väsynyttä porukkaa

Tavallinen arki-tiistai aamu kello 9.30 ja 3/4 perheestä nukkuu. Aika harvinaista.
Me kaksijalkaiset ollaan ihan järkyssä räkätaudissa ja koirat ilmeisesti muuten vaan väsyjä vielä viikonlopun koitoksista. Järjestimme lauantaina kotona juhlat, kymmenkunta vierasta ja syömistä ja juomista aamuyöhön. Siinä riitti rapsuttajia ja leikittäjiä. Salsa rakastaa ihmisiä eikä ole ketään vielä pelännyt, kaikki pusutetaan ja mielellään halitaankin läpi. Erityisen mieluisia olivat sunnuntaina saapuneet lapsivieraat Salsalle. Voi sitä hännän huiskutuksen ja pusuttelun määrää. Nacho sietää jo pieniäkin lapsia mutta välttelee jos mahdollisuus on. Mitenkään agressiivinen sekään ei onneksi koskaan ole ollut, vain epävarma noiden mini-ihmisten arvaamattomasta käytöksestä.
Koirat saivat siis olla koko viikonlopun pihalla, sää suosi ja talo oli täynnä ihania ystäviä ja perhettä. Kaikki olisi ollut liiankin täydellistä ilman tätä kirottua flunssaa.
Viimeviikon treenit hoidettiin kunnialla minun toimesta, mies sairastui ensin.
Nacho aloitti uudessa agility ryhmässä ja eka kerta oli vähän hermostunut. Mukava kuitenkin huomata että koira osaa esteet ja omat taitoni ymmärtää koiraani ja sen tarpeita paranevat. Herra N on hieman herkkä mutta kuitenkin sielunelämältään terrieri joten tasapainottelu kurin ja kannustuksen välillä on joskus haastavaa.
Ohjasin Salsaa agi-treeneissä ja jouduin mielenkiintoiseen keskusteluun suursnautserin ohjaajan kanssa. Mielenkiintoiseen suurissa sitaateissa. Olenkin aistinut että koiraväen parissa on kaikenlaisia ennakkoluuloja ja odotuksia bortsuja kohtaan. Ihmiset kyselevät miksi olen ottanut BCn tai kertovat mitä kaikkia ongelmia voi bortsun kanssa tulla. Hohhoijaa. Annetaan koirien olla koiria, ei ladata niihin omia frustraatiotamme, täyttymättömiä toiveitamme ja epärealistisia odotuksiamme. Ja ollaan koiraihmiset ystävällisiä ja lojaaleja toisiamme kohtaan. Minä olen niin monta kertaa vetäytynyt jostain koiraharrastusporukasta kateellisuuden kyräilyn ja muun huonohenkisyyden vuoksi. Olen siihenkin kovin kovin väsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti