sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Treeniätreeniä

Vihdoin viime viikolla päästiin takaisin treenaamisen makuun, palasimme lomalta, koirat ja ihmiset rentoutuneina. Meillä meni reissu hyvin ja koirat olivat käyttäytyneet siedettävästi hoitopaikassa. Heti tiistaina oli Salsan pentukurssi. Tultiin kauhealla metelillä paikalle, Salsan ääni oli madaltunut kahdessa viikossa ja sen haukku kuullostaa jo aivan ison koiran haukulta. Varokaa vaan rosvot meidän pihalle tulemasta. Onneksi S rauhoittui pian ja keskittyi mukavasti koko tunnin ajan. otetaan edelleen jatkuvasti taukoa ja leikitään että treeni pysyisi hauskana.
Lopussa tosin sattui harmittava juttu. F oli jo tullut paikalle, Salsan oli irti ja leikittiin vetoleikkiä kun muut vielä treenasivat luoksetuloa sivummalla. Yhtäkkiä S pikaisee pienemmän bortsupennun perään kuin raketti. Ei käynyt kuinkaan, Salsa vain luulin juoksemisen kivaksi leikiksi ja halusi mukaan.
Keskiviikkona sitten heti perään agitreeneihin Nummelaan. Salsa aloitti agiuransa vahvasti, heti putkeen, joku ystävällinen oli jättänyt nameja sinne. Kentälle oli tullut uudet mielenkiintoiset kujakepit joita päästään vähän myöhemmin testaamaan. Lisäksi tehtiin, tai tekivät, isäntä ohjaa, pöytää, aitoja ilman rimoja ja aidan siivekkeen takaakiertoa. Salsan alkeisryhmässä oli kaksi syötävän söpöä russelia ja iso musta seropi veteraani joka vähän pelotti S:ää mutta oli onneksi erittäin ystävällismieleinen. ryhmään liittyi myös suursnautseripentu, uros ja aika iso. Vaikuttavia otuksia...
Nachon treeneissä palauteltiin ensin mieleen keinua, alkuun meni hyvin mutta sitten kun en ollut tarkkana hyppäsi mokoma kesken alas. Sitä täytyy siis treenata että koira muistaa miten keinu "kaadetaan" itse. Sitten tehtiin lyhyttä radanpätkää jossa ohjaaja keskeltä hyppyyttää koiraa. Ohjasin hitaasti ja epätarkasti ja Nacho vähän turhautui. Haukkuminen saadaan varmaan pois sillä että olen itse tarpeeksi nopea niin koira ei ehdi haukkumaan. Itsenäisesti tehtiin myös, puomikontaktia ja vähän keppejä. Nekin pitäisi saada hauskemmiksi että koira keskittyisi paremmin, kun se ne kyllä periaatteessa osaa muttei jaksa aina tehdä huolella.
Pääsiästä vietettiin sukuloiden Padasjoen suunnalla. Ihanat ilmat ja mahtavat lenkkimaastot, elukat juoksivat sydämensä kyllyydestä metsässä. Mikään ei tee emäntää iloisemmaksi kun tyytyväisenä vapaana kirmaavat koirat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti