sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Husky-rescue

Olin taas tänään vaipua epätoivon valtaan - hävettää tunnustaa mutta meidän koirat vetää remmissä - ja paljon. Meillä oli vieraita ja käytiin aamupäivä lenkillä raikkaassa syysilmassa. Olisi ollut rentouttavaa ja mukavaa mutta... molemmat vetää kuin hullut alkulenkistä. Kahta kauheampaa se on jos on vieraita ihmisiä mukana lenkillä. Ihan kierroksilla tyypit, ja minä hermona.

Nacho yleensä rauhottuu lenkin loppua kohden mutta Salsa jatkaa hihna piukalla. Pysähdystekniikka ei toimi, Nacho ei tajua siitä mitään ja Salsa osaa kyllä löysätä remmin mutta ampaisee heti kehun tai namin satuaan takaisin "husky-asentoon".
Nykimiset, kieltämiset, namitukset ei toimi, kaikkea on kokeiltu. Nacholla oli hyvät vedonesto valjaat mutta niisskin se veti sen verran että ne hankasi kainaloiden ihon rikki. Myös kuonopantaa on kokeiltu Nacholle, Salsa on siihen mielestäni vielä liian nuori. Laitoin myös SBACK-foorumille tästä koska kaipaan vertaistukea - koirattomilta ihmisiltä ei kertakaikkiaan voi odottaa mitään supporttia tähän aiheeseen. Yksikin heitti että "eikö niitä voi jotenkin kouluttaa?"

Joskus heitän molemmille hyvät valjaat päälle, kytken ne samaan remmiin ja pitkän liinan päähän ja sanon että antaa palaa - kutsun sitä Husky-rescue -tyyliksi.

Mietityttää nykyään enemmänkin tuo hihnavetämisen perimmäinen syy. Että mistä hihnassa vetämisessä on oikein kyse. Jos ymmärätisin oikein hyvin miten koira sen näkee voisin varmaan ratkaista ongelman. Meillähän molemmat kulkee paljonkin vapaana eikä koskaan karkaa tai mene edes kovin kauan. Vai onko se nimenomaan se ongelman ydin, että ne pyrkii pois remmstä kun usein josaain vaiheessa lenkkiä myös vapaus koittaa. Ja miksi jotkut koirat vetää ja toiset ei. Ja miksi minulle ei koskaan osu ne vetämättömät?

1 kommentti:

 1. En löytänyt sun aloittamaa keskustelua foorumilta, eli sympatiseeraan siis täällä. :)
  Meidän blogia selailemalla löytyy varmasti useampi teksti, kun kiroan Jerikon hihnassa vetämistä. Ja meilläkin kaikenlainen ollut käytössä, pelkkään pysähtymiseen reagoi juuri samalla tavalla kuin Salsa, eli kehun ja herkun (jos edes viitsi ottaa sitä) jälkeen paineli taas hihnan päähän.

  Mistä meillä sitten on ollut apua?
  Ei palkattu heti kun löysäsi hihnan, edellytettiin että ensin pitää hetki kävellä siinä sivulla, jojoilusta ei mitään palkkaa seuraa. Bortsut on vielä niin näppäriä muodostamaan toimintaketjuja, että ymmärtää asian helposti niin, että siellä KUULUU käydä vetämässä, sitten löysätä ja sitten tulee palkka. :)

  Tehtiin myös temponvaihteluja, niin että Jerikon piti sitten pysyä mukana ja palkka siitä kun seurasi vauhdikkaissakin käännöksissä ja kiihdytyksissä/hidastuksissa.

  Edelleenkin palkkaillaan (tai ainakin mä palkkaan, aina en ole ihan täysin vakuuttunut siitä mitä Matti lenkeillä tekee ;) ) nätisti kävelemisestä ja hihnan kiristyessä hidastan/pysähdyn. Nyt Jerikon hihnakävely on kuitenkin parantunut tosi paljon ja luulen, että eniten kyse on iästä ja rauhoittumisesta. :D

  Eli kärsivällisyyttä ja tsemppiä, kyllä Salsa varmaan joskus vuoden sisällä saattaa tajuta mistä on kyse ja rauhoittua.. ;D

  VastaaPoista