maanantai 17. marraskuuta 2014

Ihan hyvä viikko

Tällä viikolla jopa vähän treenailtiin. Salsa teki kolmet esinetreenit, valitettavasti huononivat vaan loppua kohden mutta laitetaan juoksun piikkiin. Nyt alkaa olla tärpit käsillä ja neiti (vai onko jo rouviintunut?) alkaa olla hieman herkkis. Pumppiksen viikon kohokohta oli ehdottomasti perjantain pentutreffit piskipajalla.
Tiistaina Anita kävi tyttöjen kanssa ja käytiin pitkä (minulle) metsälenkki. Ennen lenkkiä tehtiin Elville ja Salsalle esineet. Salsa ei ole moneen kuukauteen tehnyt niin hyvää työtä, kaikki kolme nousi ja nopeasti, väittäisin että viiteen minuuttiin. Myös Rumba teki vähän vauva-esineitä ja kivaa oli.
Salsan tiistai aksat meni loistavasti. Nina muistutteli ohjaajaa ettei ole mihinkään kiire. Vaikka koira nopea onkin ei kiireen tuntua saisi syntyä. Helpommin sanottu kuin tehty. Salsa teki hyvää työtä, rimojakin roiskui aika vähän. Minä ketyilin ja tehtiin rumban kanssa vähän lenkkiä ja Rumban kanssa putkia.
Torstaina käytiin Rumban kanssa hallilla - valitettavasti Piskipajalla eivät saa juoksuiset ollenkaan treenata joten Salsa ei päässyt. Rumba teki hömpöttelyä taitavasti eikä tällä kertaa päässyt karkaamaan kenenkään silmille. Ennen treenejä haisteltiin kauppareissulla vähän Nummelan hajuja ja reippaampi lenkki tehtiin Veikkolassa. Tuli taas aikuisia koiria ikävä - pentu ei osaa yhtään kävellä remmissa vaan siksakkaa koko ajan jaloissa. Kuka opettais?
Perjantaikin oli treenipäivä, molemmat pääsivät esineruutuun. Salsan treeni meni ei niin hyvin. Aluksi ei ollut nenä auki, sitten nousi yksi esine mutta seuraava ei millään. Vähän meni hinkkaamiseksi ennekun toinen nousi ja lopetettiin siihen. Juoksu ihan selvästi vaikuttaa, keskittyminen ei ole ihan huippua. Sain treenikavereilta vierasesineitä ja niillä treenaillaan kunhan tilanne hieman rauhoittuu. Rumba teki pentuhöpöstelyä ja kylä siellä joku lamppu pian syttyy, nenä jo hieman kävi.
Treenien jälkeen menin hallille ja tein siinä pihalla toko Salsalle. Ei meinannut seuraaminenkaan kiinnostaa joten katsoin paremmaksi lopettaa hinkkaamisen. Pari ruutua huonossa valaistuksessa onnistui hienosti.
Viikon positiivisin kokemus oli Rumban pentutreffit hallilla. Menin ensin sisälle katsomaan olisiko sopivaa seuraa. No ei ollut ei. Vain 8kk vanha mastiffinarttu ja 10 viikkoinen sekarotuinen, liian pieni ja liian iso. Mentiin silti sisälle ja ajattelin valmiiksi että katastrofin ainekset ilmassa. Eipä mitään, Rumba pöhähti pari kertaa sisääntullessa mutta kävi nätisti haistelemassa molemmat, ilman sarvia ja ennenkaikkea hampaita. Oho, ihmeiden aika ei ole ohi. Hetken päästä halliin tuli 5kk vanha bortsu tyttö ja yhteinen sävel löytyi heti. Seuraan liittyi vielä vesikoiranpentu. Rumba leikki kaikkien kanssa nätisti ja juoksutti hitaampiaan - siis kaikkia näitä pentuja - ansiokkaasti. Olin tosi ylpeä. Ehkä harjoitus onkin tuottanut tulosta. En kuvittele Rumbastakaan mitään kaikkien kaveria mutta jos se vaikka ei pelkäisi ja vihaisi kaikkia muun rotuisia ihan niin paljon kuin emänsä.
Sunnuntaina tehtiin taas esineitä - ei olis pitänyt. Valmistelin homman huonosti ja Salsa lähti ruutuun rallattelemaan. Aika paljon jouduttiin auttamaan ennekuin lamppu syttyi että kyllä, ne vieraan hajuiset kovatkin pitää nostaa. Sitä saa mitä tilaa, jos aina treenaa yhdenlaisilla niin fiksu koira ottaa sitten vaan niitä. Lisää treeniä. Rumba teki myös ja reippaasti, joka kerta sujuu paremmin.
Aika kiva viikko, vaikka treenit ei aina mene ihan putkeen, on harjoitteleminen kivaa ja koirat nauttii. Me vaan pidetään hauskaa yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti