maanantai 17. tammikuuta 2011

Salsa ja sen veljet


Värjöteltiin sitten eilen pari tuntia ulkona hyytävässä, mutta mitä sitä nyt ei tekisi pennun sosiaalistamisen eteen. Salsalla ei mennyt ehkä ihan putkeen. Emäntä näyttäisi olevan aika dominoiva ja hieman epävarma, tai toisinpäin, niin että pientä ärhentelyä oli ilmassa. Pientä ainakin näin terrierin omistajan näkökulmasta.
Agendalle otetaan siis myös suuriin mustiin koiriin tutustuminen, kunhan rokotukset on kunnossa. Suurimmaksi osaksi meni ihan kivasti ja oli mukavaa. Myös Nacho pääsi vähän juoksemaan kivan belgi tytön kanssa.

Kummasti Nacho on aikuistunut nyt pennun tulon myötä. Siitä on tullut harkitseva ja rauhallinen herrasmies, ainakin suurimman osan ajasta.

Me oltiinkin sitten eilen lietsussa koko päivä niin että aika väsyneitä koiria olivat molemmat kun illalla yhdeksän maissa kotiuduttiin. Tänäänkin näyttäisi vielä väsymys painavan, vaivaisen kahden tunnin riehumisen jälkeen ovat jo simahtaneet molemmat.

Tapaamisessa oli vähän puhetta kouluttamisesta. Minä en oikeastaan ole aloittanut Salsaa vielä treenaamaan, se on niin pieni. Tietty jotain pieniä juttuja ollaan tehty, tärkeimpinä että ruokakupille ei rynnätä ja kontaktia on harjoiteltu muutenkin. Ja luoksetuloa, se on se tärkein! Istumaan oppii kaikki koirat ihan itsestään. Tämän pennun kanssa olen päättänyt etten opeta sitä ensimmäisenä.
Pikku hiljaa, aikaa on. Mutta ihan terävä pentu se on, hoksaa monia asioita jo ihan itse ja tapittaa sitten minua että näinkö piti mennä. Joskus meni oikein ja silloin saa palkan. Ei tule olemaan vaikeuksia palkitsemisessa, näin ruualle persoa koiraa ei minulla olekaan aikaisemmin ollut. Ja naksutin on ostettu mutta täytyy harjoitella itse vähän ensin, siinä pitää olla niin tarkkana ja mulla on tuon palkitsemisen oikea-aikaisuudessa melko suuria haasteita. Huomasin sen agitreeneissä lauantaina. En ylipäätään ymmärrä miten Nacho on oppinut mitään kun minä palkkaan kahden sekunnin päästä siitä kun tehtävä on jo tehty. Enkä ole edes hämäläinen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti