tiistai 14. kesäkuuta 2011

Meillä asustaa ihan paras pentu!

Tehtiin äsken reipas 45 min lenkki Salsan kanssa, kummasti saa puhtia koneen ääreen istumiseen kun vähän ulkoilee. Nacho lepuuttaa kipeää tassuaan ja heittää vaan pakolliset piip-lenkit. Käveltiin ihan rauhassa metsätietä kun yhdeltä pihalta syöksyi kohti sekarotuinen pystykorva karvat pystyssä. Sain napattua koirassa roikkuvasta narusta ja pidettyä sitä sen verran että perässä rynnännyt isäntä ehti hätiin. Salsa käytös oli esimerkillistä, se säilyi ihmeen rauhallisena tai sitten se ei säikähdykseltään osannut reagoida. Harmittaa vaan että pitääkö nyt sitäkin tienpätkää ruveta karttaamaan...
Viime aikoina ollaan treenailtu ja lenkkeilty suht aktiivisesti, mökilläkin oltiin ja se oli koirien mielestä ihan ykkösmesta. Salsan uimataidot on testattu, ei valittamista, mielellään menee veteen. Pitääkö meidänkin nyt alkaa sitä Vepeä kun se on niin muodissa. Ai niin, emännänkin uimataidoit siinä varmaa testataan, eipä ole mulla kehumista.
Me kotijoukot jo tietenkin tiedettiin että Salsa on tosi nätti ja kaikinpuolin ihana mutta nyt se on todistettu kaikenkansan nähden. Briskness Kätevä Emäntä sunnuntaina 12.6.2011 SBCAK-erkkarissa paras bc-pentu. Täytyy luntata -1 KP PN-pentu ROP-pentu BIS2-pentu. Olin taas näyttelyhommissa kuin lumiukko, totaalisen ulkona. Kokoajan sai kysellä että mitä nyt tapahtuu ja kuka on kehässä. Onneksi meillä oli apuna Sanni, joka esitti Salsaa loistavasti. Saatetaan tarvita Sannin palveluksia toisenkin kerran. Pääsin siis helpolla, mitä nyt väähn kehän laidalla hikoilin, asteita ainakin se +30. Kaikinpuolin onnistunut päivä! Nyt vaan ruusukeseinää rakentamaan ja pokaalivitriiniä kokoamaan...
Totuuden nimissä täytyy myöntää ettei minusta taida saada näyttelyihmistä millään. Mutta ihailen kyllä tuomarin väsymätöntä työskentelyä, koko päivä paahtavassa helteessä, kymmenniä koiria ja kaikki ihania, laita nyt niitä siinä järjestykseen. Tykkäsin kyllä kovasti tästä tuomarista, kiinnitti kovasti kuulemma huomiota koiran liikkeisiin ja rakenteeseen jotka ovat hirmu tärkeitä asioista. Karvoista viis, sitä mieltä minä olen.
Salsan arvostelu, oma vapaa suomennos:
8 kk, mustavalkoinen, täysikokoinen narttu.
Naisellinen koira, hyvä suu, silmät ja korvat. Erinomainen pää ja hartiat.Takakulmaus hyvä, pää on hyvä, tasapainoinen profiili.
Erinomainen liikkeessä. Täydellinen käynti ja ylälinja hyvässä tasossa (level topline). Ei parhaassa mahdollisessa turkissa mutta kovassa kunnossa. Hyvin esitetty.

Nyt on odotukset korkealla seuraavan kehään. Taidan jänistää. Onneksi on Anita ja Sanni!

1 kommentti: