maanantai 27. lokakuuta 2014

Vauhtia ja vähän vaarallisia tilanteita

Ihan ex tempore tulikin aika koiramainen viikko kaiken remontin ja muun tekemisen keskellä. Pihatokoa on tehty pariin otteeseen molmpien kanssa.

Salsan kanssa haasteena on että minun pitäisi osata muuntaa harjoituksia niin että ne eivät käy tylsiksi. Teen ajattelemattani samoja liikkeitä samoissa kohdissa pihaa ja hinkkaamisesta Salsa ei vaan tykkää. Ei ainakaan tokossa. Aksasssa se kumma kyllä kestää se hyvin. Vika saattaa toki olla myös ohjaajassa.
Rumba ei osaa vielä mitään, eikä sen tarvitsekaan. Pääasia on että sen mielestä on hauska tehdä yhdessä. Noutoa olen vähän yrittänyt opettaa mutta huonolla menestyksellä. No, kyllä se siitä. Odottaminen ja muu malttaminen on parantunut huimasti. Rumba osaa myös antaa tassua - tuiki tarpeellinen taito kaikille koirille!

Torstaina käytiin oikein hallilla. Rumba kunnostautui karkaamalla - seisoin remmin päällä sukkasilteni ja pieni nykäisy riitti - räyhäämään aikuiselle nartulle joka ei suuremmin perusta vieraista koirista. Hölmö pentu. Ei sitten oikein muutkaan harjoitukset onnistuneet.
Salsa teki ruutua mutta jostain syystä harjoituksen valmistelu epäonnistui. Yritin lähettää sen avonaisista ovista kentälle ruutuun mutta ilmeisesti kentällä treenaavat muut koirat aiheuttivat sen verran painetta että Salsa valui etuvasemmalle kartion taakse. Kun se on epävarma se palaa aina tähän suoritustapaan koska sen kaarto oikealle on niin vahva ja merkki on opetettu ennen ruutua. No, korjailtiin sitten vähän paikkaa mikä meni ihan hyvin eikä muuta ehdittykään.

Perjantaina lenkkeiltiin lyhyesti Kirkkonummi-cityssä ja haettiin Rumballe samalla M&Mstä uudet valjaat. Niin se vaan ryökäle on kasvanut pentuvaljaista (Rukka-pehmot, Nachon vanhat) ulos. Näissä on myös lenkki mahan alla joten niitä voi käyttää jäljellä.

Lauantaina oltiin Navalassa, epävirallisissa seuramestiksissä. Kisaavien rata oli hieman haastava, tuloksilla ei juhlittu. Hyvää treeniä Salsalle ja koko ajan tulee varmuutta lisää myös ohjaajalle. Ensi vuoden puolella vasta on kuitenkin tarkoitus palata kisaamaan.
Rumballa oli ihan erihauska aamupäivä. Kentän laidalta löytyi peräti kaksi uutta kaveria, 4kk vanha tervunarttu ja vähän nuorempi BC-uros. Tyypit oli aika samaa kokoa mutta Rumba päihitti nuoremmat ihan kuusnolla juoksemisessa. Olipa hauskaa kun joku jahtaa mutta ei saa kiinni.


Myöhemmin Rumba pääsi vielä lenkille aikuisten bc narttujen kanssa. Meno oli paikoittain aika hurjaa mutta yllättävän hyvin pieni pysyi muiden mukana ja piti puoliaan.
Sunnuntaina käytiin taas Navalassa katsomassa hakukokeen tottiksia ja kuuntelemassa laukauksia. Pentu ei reagoinut ääniin mitenkään. Me happy!

Yritin ottaa nättejä syyskuvia mutta keli oli tosi harmaa, koirat tottelemattomia ja kuvaaja huono. Räps!


Pääasia tietenkin että kivaa oli!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti