lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannuspennut

Viime päivityksestä onkin kulunut tovi ja se johtuu ainoastaan siitä että bloggaaja on ollut hieman huonossa hapessa ja kiireinen. Muuta en ole jaksanut kuin töissä käydä ja pentuja pallotella. Pennut kasvavat ja voivat hyvin. Kaikki vatsaongelmat ovat takanapäin ja tulostetta pukkaa enemmän kuin mitä ehdimme kahteen pekkaan siivoamaan - mikäs sen ihanampaa kuin astua lämpöiseen pennnunkakkaan paljain jaloin aamukahvia keitellessä.

Salsa hoitaa vielä hyvin, enimmäkseen ruokaillaan pystybaarissa. Pennut syövät kiinteää ruokaa kolme kertaa päivässä, alta aika yksikön annos katoaa ahnaisiin kitusiin. Nacho on ollut jo reilun viikon kotona mutta vielä herra ei ole ihan lämmennyt pentujen leikkiinkutsuille. Pentujen lähestyessä se jähmii paikoilleen ja murisee matalasti poistuen sitten nopeasti takavasemmalle. Sohvalle pääsee vielä kätevästi turvaan. Tavallisesti Nacho tykkää pennuista ja leikkii muutenkin kaikkien leikkisien koirien kanssa, myös oman ikäisten urosten jos ne sattuvat olemaan tarpeeksi sävyisiä luonteeltaan. Ehkä pennut ovat vielä hieman liian pieniä ja "outoja" - uskon kyllä että kun leikkisetä pääsee vauhtiin saavat pennut kyytiä. Ilokseni Salsa leikkii mielellään pentujen kanssa. Aamuin illoin se leikittään jokaisen pennun kerrallaan, hellästi ja varovaisesti äidilliseen tapaan.

Pennut ulkoilevat jo monta kertaa päivässä, aina syömisen jälkeen, ehkäistäksemme aiemmin mainittua ongelmaa. Kaikenlaista puuhaa ja leikkiä jo keksitään, toiset touhuilut enemmän toivottuja kuin toiset. Vieraita on käynyt ja pennut ovat saaneet totutella myös pikkulasten ääniin paljon.

Niitä oikeita pennunottajia on vielä vieraillut valitettavan vähän. Mutta eiköhän asia ajan myötä ratkea, niinkuin niillä on tapana. Mieluummin odotetaan vähän kauemmin että hyvät kodit varmasti löytyy. Pentukyselyjä ottaa vastaa Anita, tiedot löytyy briskness.net - sivuilta.

Ja kuvasaastetta:

Pentujen ensimmäisiä ruokailuja

Iiris on innokas pentujen hoitaja
Ensimmäisiä kertoja ulkona - vähän Lyyliä hirvittää

Me pysytään kaikki tässä kasassa vaan
Hemmo köllöttelee

Ja lisää köllöttelyä

Lilja pahanteossa

Kosti aamukahvilla

Lilja taas pahanteossa
Lyyli ja Kosti leikkii pikku Jackin kanssa


Kosti ja Jesper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti