perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pentujen luonteistaOlen tässä pohdiskellut mitä kirjoittaisin pentujen luonteista, kun ne kuitenkin ovat vielä kovin pieniä ja kehittyvät ja muuttuvat koko ajan. Aloitin tämän postauksen jo aikaisemmin mutta jätin asian sitten hautumaan.
Joitakin peruspiirteitä on pennuissa näkynyt alusta asti ja ne eivät oikeastaan ole muuttuneet.
Lilja - Br. Open Heart
Lilja syntyi ensimmäisenä, se oli heti tarmokas imemään ja pyrkimään nisälle. Se imee rauhallisesti ja määrätietoisesti. Silmät aukesivat ensimmäisenä.  Itsenäinen. Tykkää kaivaa. Hajujen maailmassa. Leikkii muiden kanssa ja lelut pyrkii omimaan itselleen. Ei tykkää käsittelystä. Jo ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä muutaman tunnin ikäisenä pisti hurjasti vastaan eläinlääkärille. Itsenäinen oman polkunsa kulkija. Jaksaa yleensä pennuista pisimpään valveilla, huutaa kovinten jos ei saa tahtoaan läpi. Ottaa kontaktia ja yrittää kovasti voittaa Nachoa puolelleen. Leikkii myös mielellään emän kanssa.
Lyyli - Br. Open Mind
Ehkä hieman rauhallisempi kuin muut. Hitaampi reaktioissaan kuin muut pennut, tulee kutsuttaessa viimeisenä. Löysi pikkuisena viimeisenä nisälle, seilailee nisältä toiselle. Seurallinen, hakee muiden pentujen seuraa. Tykkää ihmisistä, sylissä olosta ja pusuttelusta. Kutsuu Nachoa kovasti leikkiin ja yrittää pehmittää sitä eri taktiikoilla. Kun pääsee vauhtiin leikkii varsin raivokkaasti, saattaa roikkua toisen niskanahassa kovinkin tiukasti. Väsähtää pennuista yleensä ensimmäisenä. Hoksasi myös ensimmäisenä miten häkistä kiivetään ulos, ketterä pentu joka oppi rapuissakin kulkemaan nopeasti.
Kosti - Br. Open Skies
Mörssäri, suurin pentu. Ihan pienestä valitsi jonkun hyvän alimmaisista nisistä melko takaa ja pysyi siinä. Silmät aukesivat toisena, melkein samaan aikaan Liljan kanssa. Ehkä hieman kömpelö, nukkuu ehkä eniten. Leikkii leluilla, taisteli jo neljäviikkoisena voimakkaasti. Tykkää järsiä, puruvoimaa löytyy. On rauhallinen käsiteltäessä mutta saattaa kyllä huutaa häkissä puolikin tuntia putkeen, muuten aika hiljainen. Seurallinen, tykkää ihmiskontaktista. Viihtyy sylissä ja siksi monen vierailijan suosikki.
Hemmo - Br. Open Sea
Hemuli-hömeltäjä. Heti ensi hetkistä alkaen hieman sählä, aktiivinen. Seilasi ja seilaa edelleen nisältä toiselle, ruokakupilla paikasta toiseen. Liikkui eniten pentulaatikossa, ja nopeiten. Kiipesi ensimmäisenä pois laatikosta. Otti ensimmäisenä laukka-askeleet. Ottaa kovasti kontaktia muihin pentuihin, emään (joka ehkä helpoiten hermostuu tähän pentuun kun se on vähän söhlä) ja ihmisiin. Hakee katsetta ja kasvoja selvästi mutta ei tykkää käsittelystä eikä sylissä olosta. Tapaturmaherkin, tunkemassa nenää ja tassua joka paikkaan.  Aina vähän likainen syömisen ja leikin jälkeen.
*PE

1 kommentti:

  1. Ihania! Olen seurannut pentujen elämää tämän ja brisknessin oman pentupäiväkirjan kautta. Kosti on suosikkini! Niin ulkonäöllisesti, kuin nyt myös kertomasi luonteen perusteella. Lähinnä siis noita uroksia olen katsellut "sillä silmällä". :) Jos tuo oma bc uros olisi hieman vanhempi kuin 11kk, niin.. ;) Kivaa, kun saa haaveilla näiden blogien kautta. Aika näköjään kultaa muistot tuosta pentu-ajan "ihanuudesta" yllättävän nopeasti. :)

    VastaaPoista