maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tanssii pennun kanssa

Onpas meillä kivaa kun on pentu talossa - ei nukuta yhtään! Vertaistukea kaivataan - eli pentutreffejä täytyy alkaa järjestää väsyttämistarkoituksessa. Ja neuvoja - minkä ikäisenä ne nukkuu koko yön putkeen?

Meidän sänky on aika matala, liian matala. Pentu pääsee sinne ihan kepoisesti. Viime yönä se yritti sinne ensimmäistä kertaa alle sata kertaa. Jep.

Muutenkin kuva itsenäisestä ja päättäväisestä pennusta on vahvistunut. Leikkii kyllä mielellään meidän ja isojen koirien kanssa mutta puuhastelee paljon myös omiaan, nenän käyttö on noin pieneksi aika tarkkaa.

Viime päivien suuri ilon aiheeni on että Nacho on heltynyt leikkimään pennun kanssa. Ensin otettiin muutaman aamuna pientä painia sisällä ja lauantai aamuna lopulta kaikki koirat leikki sulassa sovussa keskenään pihalla. Salsa kovasti toivoo pennusta jo juoksukaveria, Salsan suurinta hupiahan on juosta kovaa. Nacho taas arvostaa hammaspainia enemmän, tai pienempää kaveria joka ajaa sitä takaa saamatta kiinni. Valitettavasti tämä jälkimmäinen ilo jäänee lyhyeksi, pian pentu on jo koipeliini vaiheessa ja painelee tappijalka-Nachosta (säkä 34,5 cm) ohi mennen tullen.

Lisää kuvateksti

Lisää kuvateksti

Catch me if you can!


Myös toukokuussa syntyneet, tai siis kuoriutuneet, pikku-kanat ovat nyt kaksi pikku-kanaa ja kaksi kukonpoikaa. Ne ulkoilevat pentutarhassa ja asuvat toistaiseksi koirien isossa metallihäkissä kunnes kanat siirretään kanalaan ja kukot... noh, sanon vaan että en ole koskaan tehnyt coq au vin mutta nyt saattaisi tulla jankohtaiseksi.
Pikkukanojen touhuja on hauska seurata.

Pihapiirin uusi asukas - Rouva-Siili on ihastuttanut meitä monesti aamu(yö)pissin aikaan.

Perjantaina tehtiin pennun ja Salsan kanssa retki Vantaalle sisaruksia tapaamaan, Hemmo oli tosin jo lähtenyt omaan kotiin Turun seudulle. Sillä reissulla varmistui Kostin tulevaisuus Jyväskylässä. Kosti ja Lyyli majailevat vielä viikon verran Anitan luona ja oppivat ison koiran tapoja Ilonalta ja Elviltä. Molemmat Anitan koirat ovat muuten pentujen tätejä, hauska yhteensattuma!

Samalla reisulla käytiin tietty Mustissa ja Mirrissä. Vaikka mitään ei juuri tarvittu mukaan tarttui sadan euron arvosta ruokaa ja tarvikkeita, mm. uudet ruokakupin aluset, lampaankorvia, poronlihaan Salsalle.
Penneli sai nätin kaulapannan, siinä on vähän kasvuvaraa, menee ehkä muutaman kuukauden.
Tämä on ihan ehdoton tuote jokaiselle sisälle merkkailevan leikkaamattoman uroksen omistajalle. Nacholla on paha tapa merkkailla tiettyjä paikkoja varsinkin Salsan juoksujen aikaan. Murr. Kokeilin uroshousujakin mutta se tuntui vähän liian radikaalilta, en raaskinut pitää niitä sillä.
Tietenkin pentutaloudessa tulee myös tarpeeseen. Suosittelen.


Ai niin - Pennun uusi nimi on Rumba. Anteeksi vaan kaikki Lilja-fanit mutta se nimi ei vaan jotenkin istunut meidän suuhun. Ihan kaunis mutta liian lälly ja perisuomalainen meille. Käytettiin sitten vapaata assosiaatiota - Nacho (sipsi) - Salsa (kastike), Salsa (tanssi) - Rumba (tanssi).

1 kommentti: