lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kotoilua

Palasimme reissusta siivottuun kotiin, lattialla uudet räsymatot, nurmikot leikattu ja kukat ja kasvimaat kasteltu. Koirat iloisia ja hyvin hoidettu tietty myös. Mulla on sitten ihan huippu appivanhemmat! Ainoa harmituksen aihe on Nahon ja Salsa hihnakäytös. Tai sen puute. Saatiin siitä palautetta hoitajilta, koirat eivät kuulemma ole enää entisensä rotikkahyökkäyksen jälkeen. Vieraiden koirien kohtaaminen kaupungilla aiheuttaa kauhean huutokohtauksen. Salsa rauhottuu heti kun pääsee ohi, sitä pelottaa vaan ihan hirmuisesti että joku taas käy sen kimppuun. Nachoa on tietenkin helpompi kontrolloida mutta vieraat urokset saa sen nykyään ihan suunniltaan. Hirveen kiva. Kirjoittaisin monta rumaa sanaa jos kehtaisin. Mitä enemmän koko asiaa ajattelen sitä enemmän ärsyttää, suututtaa, surettaa...

Rumba oli järjestänyt Anitan luona asiaankuuluvaa äksöniä loman aikana ja myös tietenkin kasvanut ihan silmin nähden viidessä päivässä. Punnitsin Rumban sylipunnituksella, 6,3 kg ja korkeutta alkaa olla lähes Nachon verran, siis noin 30 cm. Ruoka maistuu neidille hyvin, aina on paikalla jos koiran tai ihmisenruokia käsitellään. Kananruoka maistuisi hyvin myös. Ehkä kanatkin, en aio ihan heti kokeilla ennekun tulee vähän järkeä päähän. Rumba on nimittäin osoittautunut ihan lintuekspertiksi, neljä kuollutta lintua on jo löytänyt. Tai se yksi linnupoikanen Anitan luona ei tainnut olla ihan kuollutkaan.
Yritin saada näitä kahta pikkukoiraa seisomaan vierekkäin kuvassa , jepjep...


Ollaan vietetty leppoisia hellepäiviä, aksatreeneissä käytiin jo heti keskiviikkona tosin. Nacholla meni yllättävän hyvin, minä vaan en jaksanut kuumuudessa juosta ja ohjasin ihan päin peetä. Ehkä mun koordinaatiokyvyllä pitäisi pysytellä ihan suosiolla vähän rauhallisemmissa lajeissa. Salsakin pääsi tekemään ihan pikkusen - ensin tottista ruohokentällä ja sitten aksaa matalilla esteillä ilman kontakteja. Tottiksessa oli intoa ja virtaa ja aksassa se on kuulemma vaan ihan huippu. Vieläkun sen sais kisakuntoon. Rumba sai hömpötellä ja olla söpö. Tosi hyvin meni sekin!
Tulisko täältä vielä lisää vettä kun se on niin kivaa

Rumba "suihkunraikkaana"
Rumba lempipaikassaan kaasupullon takana
Miten tää koira tässä makaa...

 Takapihalla on aivan erityisen hauska leikkiä, sinne ei koirat pääsekään enää ominpäin koska Nacho häipyy aina välillä omille pikku retkilleen. Se tekee rundin naapureiden pihoille ja palaa kymmenen minuutin päästä. On tähän asti palannut. Mutta yritetään kuitenkin vähän riskienhallintaa. Takapihan on hauska etenkin koska siellä on niitty mihin sujahtaa ja pyöriskellä, Nacho ja Rumba katoavat välillä täysin näkyvistä. Aivan erityisen ihanaa on että kaikki kolme leikkivät sopuisasti keskenään. Salsa kovasti toivoo että pienemmät juoksisivat kovempaa. Eipä mene montaa kuukautta...'
 Aikuiset koirat määräävät leikin tahdin. Sisällä Nacho harvoin suostuu painimaan Rumban kanssa, vaikka se sitä liehitteleekin jatkuvasti. Salsalla on enmmän luontaista auktoriteettia, Rumba pitää välimatkaa emään kunnes Salsa itse kutsuu sitä leikkiin. Yöt Nacho nukkuu keittiön sohvalla - omasta tahdostaan, ja borderlöllit sängyn molemmin puolin, lattialla. Rumba nukkuu melko rauhassa yönsä. Illalla se vielä sinnikkäästi yrittää sänkyyn, mutta ei keskellä yötä onneksi. Aamuyöstä käydään yleensä pissillä, molemmat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti