maanantai 4. elokuuta 2014

Rumppis aka. Hyppyrotta aka. Pikku-Apina
Rakkaalla pennulla on monta nimeä. Minulle käy aina niin että uusi pentu saa kasan lempinimeä kun se vielä hakee identiteettiään (suhteessa minuun – en siis väitä että koiralla olisi tietoinen identiteetti vaan se on lähinnä minun päässä) ja paikkaansa laumassa. Pieni Rumba tyttösemme, huomenna 11 vko, vietti melkoisen aktiivisen viime viikon.

Maanantaina käytiin Veikkolan keskustassa harjoittelemassa remmikävelyä ja tutustumassa  treenikenttään. Tehtiin vähän motivoitua luoksetuloa. Namien syvimmän olemuksen tämä pentu tajusi älyttömän nopeasti. Myös lelut kiinnostaa. Pentu kanniskelee kaikenlaisia tavaroita mielellään ja taistelee varsin määrätietoisesti. 

Meillä menee nyt aika paljon mattoja pesuun ja sain taas ihanan anopin pesemät räsymatot jotka asettelin nätisti verannalle. Nacho antoi oman sisustusnäkymyksen. 

Sitten Rumba tuli auttamaan viimeistelyssä.


Ajoin bauhaussiin ja ostin tällaisen ruman mutta terrierin ja pennun kestävän kuramaton. Sekin kelpasi Nacholle, mukavan lämmin helteellä.Pennulla on vähän tuota energiaa , jotain puuhaa pitää koko ajan keksiä. Tavarat katoilee mystisesti ja löytyy päivien päästä pitkin pihamaata. Vessaharja on toista viikkoa kateissa. Rumba on sitä mieltä ettei haittaa jos on näin söpö.


Me ihmiset palasimme myös viime viikolla lomilta takaisin toimistolle ja pienelle tuli enemmän yksinoloa. Kahtena päivänä se tosin oli mukanani toimistolla. Sepä olikin eri hauskaa koska konttorilla oli myös paljon kavereita. Leikkiseuraksi löytyi 12-viikkoinen käppänä-tyttö Rosa ja seuraavana päivänä puolivuotias bichon-poika Miki. Lisäksi tutustuttiin aikuisiin koiriin labbiksen ja ranskiksen muodossa, molemmat olivat tosi kilttejä pennulle vaikka Rumba ensi vähän  niille ärisikin.

Lauantaina suunnattiin aamuvarhaisella Jokelaan pennun kanssa. PK-SM tapahtuma oli omiaan pennun sosiaalistamiselle. Paljon hurrrjia isoja koilia ja ampumista. HUI! Rumba oli reipas ja rauhallinen, eikä osoittanut mitään pelkoreaktioita pakkuihin eikä muihin koviin ääniin. Isot koirat vähän hirvitti mutta eivät missään nimessä saaneet pentua paniikkiin. Päivä oli sen verran kuuma ja raskas että kahden maissa lähdettiin jo kotiinpäin. Hauska oli nähdä tuttuja ja katsella sivusilmällä taitavia tottistelijoita. Muutan suojelupurunkin ehdin näkemään, on se vaan hurja laji – liian rankka meikäläiselle, edes katsella!

Sunnuntaina olikin sitten Rumban eka taksatreenit ever. Salsa-äippä teki vähän vippauksia ja sylkkäreitä sekä hurjan hyviä keppikulmia. Niin pääsi sitten Rumppiskin kokeilemaan putkea. Se olikin hurjan hauskaa koska aina kun kipitti päästä toiseen hussen ja matten luokse sai namppaa. Rumba haluaa isona aksakoiraksi, se on varma! 


Yritettiin ottaa pennusta seisotuskuvia. Melko hapokasta. Ei yhtään niin nätti kuin luonnossa. Mutta näistä näkee että kohta tullaa koipeliini-vaiheeseen.


Tehtiin myös lenkkiä Navalan maisemissa ja vaikka kuinka yritin komentaa oli koirien ihan pakko liata itsensä mutaojassa. Onkohan se joku geneettinen vika meidän koirissa että jos jossain on jotain mutaa niin sinne on päästävä?!


Salsa on kyllä kaunis kuraisenakin

Sunnuntai-ilta tulikin pikkuiselle vielä yksi jymy-yllätys. Yht’ äkkiä kotipihalla olikin iso mustavalkoinen mörkö. Salsan Rasse-veli tuli pariksi päiväksi kylään ja sekös pentua pelotti. Tulipa ainakin testattua että kyllä – se osaa haukkua. Se haukku oli muuten niin huvittavan kuuloinen, olispa saanut videolle. Nopeasti Rumba kuitenkin huomasi että Rasse on kiltti nallekarhu jonka kanssa voisi vähän jopa yrittää leikkiä. Sillä on niin kivat kauluskarvat joissa tekee mieli roikkua. Jos vaan ihan vähän… Nacho ja Rasse – oikein alfa-urokset – eivät voi sietää toisiaan, joten meillä harrastetaan nyt vähän koiraerottelua. Lenkillä koon mukaan (Salsa ja Rasmus metsään, Nacho katukakalle), pihalla rodun mukaan (mustavalkoiset ulkona, Nacho sisällä – sitä ei haittaa vaikka on vähän lämmin), yöllä omistajasuhteen mukaan  (omat koirat makkarissa, vieras verannalla), ruoka-aikaan kaikki erikseen koska Salsa yrittää varastaa Rassen ruuan ja Rumba on kaikkien kupeilla härkkimässä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti