sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kesähuveja

Viikko alkoi vauhdikkaasti kun saimme nauttia Salsan-veli Rasmuksen seurasta. Jotkut nautti jotkut ei. Salsasta on hauskaa kun on (melkein) yhtä nopea juoksukaveri niin teimme sitten pitkiä metsälenkkejä, myöhään illalla kun kuumuus vähän hellitti. Rumbakin lämpeni pikku hiljaa Rasselle ja houkutteli sitä leikkiin. Rasmus ei voinut murentaa arvovaltaansa huushollin suurimpana uroksena ja tyytyi tökkimään pentua varovaisesti tassulla. Huushollin vanhin uros oli täysin raivopää, niillä ei vaan kerta kaikkiaan kemiat kohtaa Rassen kanssa.
Tiistaina Rasmus jo lähtikin kotiin ja hakumatkalla poikkesi myös Sture-pentu kylässä. Pennut löysivät nopeasti yhteisen sävelen.
Leiki mun kaa, olen pieni alamaisesi!
Sturella vähän vielä häntä pystyssä, voiko tuohon luottaa?
Jee, painia!
Oho, se olikin aika nopee

Keskiviikkona oli Salsan aksat.  Vauhtia tulee vähän liikaa kun tehdään medikorkeuksilla ja rata oli vähän suppea joten tuli paljon etäisyyksien arviointivirheitä. Salsan kropanhallinta ei myöskään ole vielä entisessä kuosissa ja se liukastui kerran puomilta ylösmenossa. Ei kuitenkaan pahemmin käynyt ja treeniä jatkettiin. Rimat vähän taas roiskuu ja kyse ei ole taaskaan siitä että Salsa osuisi itse rimoihin vaan se hyppää siivekkeitä päin. Välillä ihan niin että ryminä käy. Höntti. Jäähdyttelystä pidetään hyvä huoli ja jumpat tehdään myös useamman kerran viikossa. 

Jumppaliikkeisiin kuuluu taivutuksia, jalkojen nostoja, "tönimisiä", hidasta kävelyä, takareiden venytykset ja selkänahan rullaukset lopuksi. Kotona tehdään myös jakkaran ylityksiä ja takapään hallintaa. Koiran kehonhallinta kehittyy ihan silmissä. Salsan jumpat ovat siis ihan fyssarin meille määräämiä, ei mitään omakeksittyjä. Meillä on molemmilla koirilla jumpat aina auttaneet hyvin. Salsankin on tarkoitus mennä taas fysioterapiaan pentujen jälkeen että katsotaan tilanne ja availlaan mahdollisia jumeja.
ja taivutus alas viistoon
Namitaivutukset
Ristikkäisten jalkojen nostot
Selkänahan rullaus

Treenien jälkeen pakattiin koko kööri autoon ja käytiin uimassa. Salsa tykkää uida, tyylilleen uskollisena ei mitään päätä pahkaa riehumista vaan lyhyitä kuntolenkkejä ja kuivattelurundit hiekalla. Nachokin ui ihan kunnolla, hyvää kuntoilua papparaiselle. Rumba ryysi äipän perässä veteen mutta  - hui, vedessä kastuu maha, apua! Saatiin aika makeat naurut. Pari kertaa kannettiin pentu veteen ja se osaa kyllä uida. Rantahiekassa oli kiva puljata ja tämän jälkeen olikin auto ja kämppä täynnä hiekkaa. Ihana kesä!

UimaritHiukka hirvittää uusi elementti

Äidin...ja tyttären tyylinäytteet

Ensi viikolla Rumba täyttääkin jo 12-viikkoa ja mennään heti rokotuksille. Seuraavalla viikolla alkaa pentukurssi hussen kanssa ja sitten mennäänkin jo leirille. Salsa keskittyy aksaan, kunnon kohotukseen pidemmillä juoksulenkeillä ja tokoakin tehdään. Tunnari on täysin rikki, taas kerran. Seuraamisessa on onneksi kiva fiilis. Hakutreeneihin olisi kiva päästä hömpöttelemään. Esineitä tehdään usein lenkkien yhteydessä. Että kyllä meillä tässä tätä projektia ja puuhaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti