maanantai 11. elokuuta 2014

Tokoreenii ja synttärii

Käytiin äsken Mannerin Nina tokoissa http://www.kunnonkoira.com/
Koska Salsan kanssa on nyt saatu vinkit ruutuun ja kaukoihin joita pitää vielä hioa, kysyin vain neuvoja aivan täysin rikkinäiseen tunnariin ja loppuaika tehtiin Rumban kanssa.
Salsan tunnari on siis hajalla. Yksittäinen metsänkeppi ja tunnarikapu onnistuu, jos on enemmän kepakoita menee arpomiseksi. Nyt palataan taas taaksepäin, tehdään yksittäistä ja rennosti. Jotenkin se vaan on sellainen liike joka saa Salsan paineistumaan.

Rumppis teki kahden lelun leikkiä. Kysyin siis vinkkejä miten opettaa iloisuus tekemiseen ja rakentaa hyvä pohja sosiaaliselle palkalle.
Kahden lelun leikissä ensin ohjaaja pitää molemmista leluista kiinni ja leikkii vuorotellen kummallakin pennun kanssa. Ideana että vihje sana, esim JES sanotaan aina kun pentu irrottaa ensimmäisestä ja kiinnostuu aktiiviseksi muuttuneesta lelusta. Toinen lelu on sillä aikaa passiivinen. Lelujen tulisi olla aika samanarvoiset ja samanlaiset. Kun tämä osataan voi leluista irrottaa ja antaa pennun voittaa.

Pentua kehutaan paljon jos se tekee hyvin, vaikka tulee nätisti luokse. Silitellään ja hellitään että se oppii pitämään siitä. Mutta myös vaaditaan tiettyjä asioita. Asiat mitkä jo osataan eivät aina automaattisesti johda palkkaan.

Sivulle tuloja tehdään ohjaamalla pentu mahdollisimman oikeaan paikkaan heit alusta alkaen ettei paikkaa tarvtse jatkossa lähteä korjaamaan. Namikäden seuraamista kannaattaa tehdä myös erikseen jotta seuraamisen opettaminen imuttamalla on sitten helpommin.

Maahanmenon opettaminen aloitetaan niin että pentu havittelee namia nousten ylös takajaloille ja saa siitä palkan. Kun se sen osaa vedetään nami alas ja tadaa! Meillä on nopea ja näyttävä maahanmeno.
Helppoa kuin heinänteko!

Pikku ärrieri täyttää tänään 8-vuotta. Ikä ei pahemmin paina, enemmän se on pentumainen ja leikkisä kuin Salsa. Nacho on siitä hassu että se voi saada meidät täysin hermoromahduksen partaalle kaivamalla valtaisan kupan kukkapenkkiin tai karkaamalla naapuriin aidanraosta. Ja silti se on maailman hauskin ja suloisin pikku-koira. Oikea halinalle ja mamma kultamussu kun sille päälle sattuu. Terrierin kanssa ei ilman huumorin tajua pärjää. Lauantaina se otti Rumban mukaan karkuretkelle. Iiris 4-vee oli tainnut jättää portin auki ja hetken päästä naapuri huutelee että toinen naapuri oli soittanut että koirat on siellä. Koirat! Salsa makaa rauhassa terassilla. Nacho ja Rumba olivat lähteneet tutkimusretkelle mutta Nacho tuli ominpäin kotiin kun morsmaikku ei ollutkaan kotosalla. Rumba taas viihtyi hyvin naapurin keittiössä herkkuja syöden, ei pienintäkään aikomusta lähteä pois. Kiva. Loppuilta juhlitaankin sitten Nachon synttäreitä. Koirat saa herkkuluut ja minä hussen tekemää herkkuruokaa! NAM.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti