lauantai 30. elokuuta 2014

Rumban ohjatut treenit ja omatoimipuuhat

Rumba aloitti pentukurssilla tällä viikolla.  Ehkä hieman aikaisemmin kuin pennut, miedän perheessä ainakin, yleensä. Rumba on vasta 14-viikkoa vanha. Tämä siitä syystä että yhdistyksen (http://vekora.net/vekora/) kurssi sattui olemaan juuri nyt ja pentuhan on ollut meillä alusta saakka niin tunnemme sen metkut jo aika hyvin. Ideana pentukurssille menossa on minusta se että pentu oppii treeniolosuhteisiin alusta saakka. Se oppii keskittymään vieraiden koirien läsnäollessa ja rauhoittumista kentän laidalla aletaan opettelemaan myös. Vaikka viidenne pennun kanssa on jo hieman viisaampi, tai ainakin tietää vähän mitä virheitä ei haluaisi toistaa saa kurssilta aina uusia vinkkejä omaan kouluttamiseen.

Ohjaajaksi Rumballe valikoitui husse tällä kertaa. Itse toimin apuohjaajana ekalla kerralla ja selitin motivoidun luoksetulon idean kurssilaisille ja harjoittelimme jokaisen kanssa erikseen.

Rumba keskittyi yllättävän hyvin, kontakti on sille jo ihan selvä juttu. Kouluttamista helpottaa huomattavasti se että koira on aivan tajuttoman ahne. Toivon että tämä ominaisuus säilyy koska se on hyvin helposti motivoitavissa. Leikkimistä ollaan harjoiteltu jo paljon ja Rumba palkkautui kurssilla myös hyvin lelulla. Kahden lelun leikkiä treenataan, ainakin irrottamisen haluaisin niin kovasti saada Rumballe paremmaksi kuin Salsalla on. Lelua ei saisi koskaan vetää pois koiran suusta. Ei koskaan! Sen kun muistaisi... Rumba taistelee lelusta aika voimakkaasti näin pieneksi, me happy. Ja kun tuommoisen uuden tilanteen ja tunnin koulutussession pitäisi väsyttää pieni koira aivan totaalisesti niin meillä tiistai-ilta oli kyllä ihan yhtä vauhdikas iltavillityksineen kuin kaikki muut illat. Mutta miten helpolla me päästäänkään tämän pennun kanssa kun aikuiset koirat leikittävät sitä vuorotellen.

Pentu ei siis ole paljon meidän kimpussa mutta muuten se kyllä keksii kaikenlaista puuhaa.

Pääsin takapihalle ja siellä oli joku ihanalle tuoksuva kasa jossa piti hieman koristautua.
Homma kostautui koska jouduin shampoo(!)pesulle (!)
Tänä aamuna husse ja matte nukkuivat pitkään joten jotain piti keksiä; yksi kynttilä, yksi kenkä, yksi hanska ja isot kakat (rajattu kuvan ulkopuolelle hygieniasyistä).

Mutta ei ne olleet kovin vihaisia koska mä olen kuitenkin näin söpö ja osaan myös leikkiä nätisti omilla leluilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti