lauantai 20. syyskuuta 2014

Sunnuntain hakutreenit

Päästiin mustavalkoisten kanssa  hakumetsään. Vakituista treeniryhmäpaikkaahan meillä ei ole koska Salsa on ollut mammalomalla. Ja muutenkin harmittaa ja hävettää koko meidän hakutreenailu. Se on lähinnä sellaista metsähömpöttelyä kun niin harvakseltaan treenataan.
Rumba pääsi tallaamaan ja se oli ha-us-kaa. Hassu pieni pentu.
Salsa treeni meni aika lailla penkin alle. Ensin olisi halunnut tehdä ilmaisua mutta ohjaaja oli ihan oikeassa, kun ei se ole vielä ihan varma kentällä niin turha hätiköidä siirtämään metsään. Tehtiin sitten lähestymisiä. En siis mennyt hakemaan Salsaa kolmelta ekalta piilolta lainkaan vaan  maalimies kuljetti koiraa radalla eteenpäinja minä kutsuin sen seuraavalta lähetyspaikalta suoraan. Löytäminenkin oli vähän niin ja näin. Pistot on ihan vinkuroita. Toispuolisuus vaan korostuu ja Salsa kaartaa aina vaan vahvemmin oikealle.  Paketti on niin hajallaan että mietin onko koko touhussa mitään mieltä. Koiralla on kyllä kivaa, Salsa rakastaa juosta metsässä ja löytminenkin on hauskaa kun saa leikkiä maalimiehen kanssa.
Rumba sai kohdata pienen elämänsä ensimmäisen kerran maalimiehen metsässä. Sekin harjoitus meni siinä mielessä pieleen että minä en nähnyt mihin maalimies meni piiloon niin haahuiltiin siellä metsässä aika kauan. No, maalimies oli kuitenkin kiva, ei kovin pelottava. JA sillä oli purkillinen ruokaa. Rumppis <3 ruoka.
Salsalle tehtiin vielä esineruutu. e meni jos mahdollista vielä huonommin kuin haku. Vasta treenin jälkeen tajusin että ei me olla tehty kuin omilla esineillä. Nyt oli kaikki vieraita. Salsa etsi mutta ei ottanut alkuun vieraita ollenkaan. Otin monta uutta lähetystä ja homma meni aikamoiseksi hinkkaamiseksi ennenkuin sain Salsan kannustettua ottaamaan vieraan esineen. Aion kokeilla samanlaista treeniä uudestaan. Vieraat esineet, toinen takakulma "miinoitettu" esineillä niin että tuuli tuo hajut suoraan nokkaan. Lopetus ennekuin kaikki on nostettu. Ja lelupalkka. Namipalkka toimii vaan vuosi vuodelta huonommin Salsan kanssa. Se arvostaa leikkiä niin paljon enemmän. Tosin mulla ei koskaan ole kovin kaksiset namit. Jos kokeilis kuivattua maksaa tai jotain niin ehkä sitten.

Summasummarum - treenit meni huonosti mutta oli kiva olla ulkona koko päivä kauniissa ilmassa ja koirat varmasti nautti. Iloisella mielellä tehtiin kaikki mitä tehtiin vaikkakin päin honkia.

Muokkelimuoks: sain ihania kuvia Tuijalta, tässä muutama fiilistely aurinkoisesta hakumetsästä.
Kuvat siis Tuija Hurmekoski

Lähetyksissäkin on vielä paljon hiomista

Salsa on keskilinjalla tosi eleetön mutta lähtee reippaasti maalimiehelle

Köllöttelyä treenin päälle

Rumppis ja korvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti