keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Koe lähestyy...

...erittäin uhkaavasti. Käytiin maanantaina hallilla ja täytyy sanoa ettei hyvältä näytä. Salsa piippaa seuraamisessa kuin mikäkin vinkulelu, ruudussa paikka oli ihan hakusessa, tunnarissa oli taas kapula-arpajaiset. Ilmeisesti Salsa otti painetta oudoista koirista - joista suurin osa oli kyllä tuttuja (Myy, Vili) mutta sitähän se ei saisi tehdä jos kerta kokeeseen ollaan menossa. En usko että raivopäisestä treenaamisesta on nyt hyötyä. Otetaan muutamat hyvän fiiliksen treenit ja katsotaan mikä kokeessa on vire. Sitten korjaillaan. Osaamisesta ei ole nyt kyse vaan hermostuneisuudesta. Ja me ollaan parivaljakkona oikein maan mainioita ruokkimaan toisiemme hermostunutta mielentilaa.

Lauma sunnuntaina pellolla - Salsa ja Rukka-mallit
Maanantaina oli taas ihana aurinkoisen keväinen ilma joten tuumasta toimeen. Puin vauvalle seitsemän kerrosta toppavaatteita, siltä se ainakin tuntuu, ja ulos. Vaunulenkkeilyssä olemme päässeet vaiheeseen kolme.

Ensimmäinen vaihe oli se kun minä opettelin työntämään vaunuja, käyttämään niiden kaikkia hienoja mekanismeja ja ylipäätään kävelemään synnytyksen jälkeen.

Vaihe kaksi oli yksi koira ja vaunut. Rumban osalta ollaan vielä tässä vaiheessa.

Vielä pitäisi saada kuono osoittamaan samaan suuntaan vaunujen suunnan kanssa

Vapaana on paljon kivempaa!

Vaihe kolmessa voin jo lenkittää Nachon ja Salsan meidän kulmilla yhdessä. Rumba pääsi erikseen harjoittelemaan vaunukävelyä ja täytyy sanoa että kehitystä on huomattavissa. Lähipellolla oli myös aivan mahtava hankikanto, pystyi jopa vaunuilla menemään. Rumba pääsi siis myös juoksemaan ja harjoittelemaan pudotettua esinettä ja luoksetuloa. Esineen hakemisessa se on sikanopea, palautus on vielä hieman hakusessa.

Vaihe neljä olisi kaksi koiraa taajamassa, toistaiseksi tähän vaiheeseen on päässyt vasta Nacho yksin. Vaihe viisi onkin jo aikamoista utopiaa, kaikki koirat ja lapsi samaan aikaan kävelyllä. Siihen tarvitaan vielä assistenttia.

Tänään keskiviikkona ulkoiltiin auringon paisteessa pihalla. Tein mustavalkoisille pienet esineet takametsään ja keräsin monta kiloa koirakakkaa joka paljastuu sulavan lumen alta, ihanaa. Päästin myös äidin ja tyttären vastapäiselle pellolle juoksemaan, ai että ne rakastaa sitä telmimistä ja toistensa jahtaamista. Salsa on koko ajan kanveesissa, onkohan se ihan terveellistä? Kun tultiin sisälle leikkasin kaikkien kynnet ja huomasin Rumballa pienen tassuhaavan. No, vähemälläkin riehumisella.

1 kommentti: