tiistai 10. helmikuuta 2015

Viikonlopun treenailut

Viime viikonloppu hyödynnettiin treenaamalla vähän aksaa melkein koko perheen voimin, Rumba ja Salsa pääsivät molempina päivinä hallille. 
Koska kunteremontin tarkoituksena on paitsi kohottaa kuntoa myös tulla paremmaksi agilityohjaajaksi päätin kokeilla pikkuisen ohjaamista itsekin. Tein pari radanpätkää Salsan kanssa. 
Ja onhan se kone, tuntuu että koira menee ihan itsestään - hakee esteille ja ohjautuu ihanan jouhevasti. 
Myös Rumba pääsi treenaamaan matalilla esteillä ja putkilla. Sitten pitäisi sille vielä ne kepit ja kontaktit opettaa niin voisi mennä kisaamaan. Ai niin ja vähän hallintaa ja sellaista pientä. Onhan se ihanan vallaton!
Salsan tokotreenit on menneet ihan kivasti viime aikoina, nyt ollaan tehty jotain pientä melkein joka päivä.
Koetta ajatellen voisi tehdä vähän treeni suunnitelmaa - kokeeseen on reilu kaksi viikkoa.

Paikkamakuu  - tässä ei liene ongelmia, kunhan ei saada mitään agrea koiraa viereen. Iso musta koira vaikka rotikka olis aika unelma. Mutta Salsa kyllä pysyy jos kaveri pysyy.
Seuraaminen - menee varmaan ihan ok, mutta ääntelystä tippuu pojoja. Nämä viimeiset treenit täytyy tehdä rauhassa ja pelkkää namipalkkaa.Liikkeestä istuminen - hieman epävarma, ollaan tosi vähän tehty, eikä vielä ollenkaan niin että minä en yhtään pysähdy. Olen vähän niinkun unohtanut treenata tätä...Luoksetulo - pysäytykset lienee aika ok, ennakointi ja vauhdin tippuminen raville ensimmäisen pysäytyksen jälkeen on ongelmat.Ruutu  - paikka ei aina ihan täydellinen mutta uskoisin Salsan löytävän ruudun. Menee nopeasti maahan ja tulee hyvin seuruseen kunhan muistan kiekaista kovaa. Kokonaisena liikeenä ollaan tehty vasta ihan pari kertaa kokeilumielessä.Hyppynouto  - tämä on ehkä tällä hetkellä mieluisin ja parhaiten suoritettu liike. Salsa tykkää hypätä, ja noutaa. Jos jotain hioo niin kapulan luovutusta, tiivimmin eteen ja ilman sylkäisyä.Metalli - ai, eikös se olekaan metsku hyppynoudossa, no, ei tässäkään ongelmaa... ei olla erikseen treenattu juurikaan.
Kaukot - ei olla juurikaan tehty viime aikoina, tämä pilkun viilaaminen ei vaan tunnu Salsasta mielekkäältä. En odota kovin hyviä pisteitä mutta en soisi menevän nollillekaan. Vaikka olen yrittänyt opettaa takajalat paikallaan, enemmän sekatekniikalta näyttää.
Istu - maahan: helpoin, luonnollisesti.


Tunnari  - arpoo, ehkä tuo oman minulle asti, ehkä ei. Olen tehnyt nyt kokeenomaisesti pari kertaa apparin kanssa, jos tuo nätisti oman saa ihan huippupalkan. Jos menee arpomiseksi saa vain kehut. Aina on lopulta ottanut oman suuhun että kyllä se tietää mitä pitää tehdä. Mutta jotenkin se ei tiedä millä tavalla tehtävä pitäisi suorittaa, menee sinne kapuloiden päälle tepastelemaan ja ottaa ensin oman suuhun ja vaihtaa sitten väärään ja lopulta taas ottaa oman. Ihme touhua...
Maahan - istu - ok, vaikka hidas
Istu -seiso: takajalat liikkuu
Seiso - maahan: on suht hyvä, takajalat kyllä liikkuu
Maahan  - seiso; paras vaihto, ei liiku
Seiso - istu; ihan ok, takajalat kyllä liikkuu
Kolmostulosta lähdetään näillä eväillä ja tällä treenimäärällä tavoittelemaan, kaikki sitä parempi on plussaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti